Styrelsen

Ordförande

Kenneth Tillberg

Jag är nu ”retired but not tired”. I mitt tidigare yrke var jag överstelöjtnant i Amfibiekåren. Arbetet har fört mig över hela världen och de senaste åren jobbade jag som sektionschef på Högkvarteret i Stockholm.

Jag gillar natur och teknik. Bland intressena finns dykning, paddling, båtturer, foto, elektronik och mekanik. Garaget är egentligen en verkstad. Skaffade en tung MC i somras så sammantaget finns det att göra och dagarna räcker knappt till. Tidigare har jag varit ordförande och styrelseledamot i en handfull ideella föreningar men av tidsbrist har jag växlat ned dessa uppdrag och fokuserar nu på Gotlands Tekniska Klubb. Vill utveckla klubbens verksamhet i bredd och djup, till nytta och nöje för nuvarande medlemmar såväl som till stöd för rekrytering av nya.

 

 

 

Vice Ordförande

Per Tidwall

Jag bor på Klinten i Visby sedan 2012. Jag är civilingenjör och tog examen i Linköping 1975. Tillsammans med min fru driver vi sedan mer än tjugo år arkitektföretaget Strands Arkitekter AB. Jag har tidigare bl.a. arbetat för ett amerikanskt företag verksamt inom järn- och stålindustrin och varit det svenska dotterbolagets VD. Bland annat har jag gjort många och stora affärer med företag i Ryssland, Vitryssland, Polen, Skandinavien och Tyskland.

Fritiden ägnar jag åt jakt, golf och bilsport.

 

 

Sekreterare

Rolf Andersson

Jag är en maskiningenjör som ägnat hela mitt yrkesverksamma liv år olika uppgifter inom teknik. Ett exempel på att med tekniskt intresse och bakgrund så är många vägar öppna till de mest skiftande arbetsuppgifter.

Jag har pysslat med styr och reglerteknik på Roma Sockerbruk, konstruktion av bromssystem till lok och spårvagnar på ASEA, drift av Visby vattenverk, teknikchef på Eriksson, platschef på Lernia, rektor på gymnasiet, digitalisering, byggnader och infrastruktur av Gotlands skolor.

Vill gärna bidra med mitt tekniska intresse för att utveckla Gotlands Tekniska Klubb och förhoppningsvis bidra till att vi får fler medlemmar inom både traditionella och nyare teknikyrken.  Min fritid ägnar jag mycket åt min familj. Jag är gift med Elisabeth och vi har fyra vuxna barn. Jag kör gärna med min motorcykel, orienterar och ska nu börja med att rita kartor. Annars gillar jag skidåkning i bergen,  att umgås med släkt och vänner.

 

 

 

 Skattmästare 

Ann-Louise Mårtensson

Jobbar i byggbranschen efter att utbildat mig som ingenjör med inriktning på ROT, renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Då var vi första klassen i Sverige som gick ut med den riktningen så ett av mina första projekt var att bygga om Sagerska Huset till en bostad för Sveriges stadsminister. Fortsättningsvis i karriären så är det alltid byggnader som varit i fokus på ett eller annat sätt. Annars så är odling och trädgård något jag uppskattar väldigt mycket.

 

 

 

 

 

 

 

Klubbmästare

Ellinor Dahl

Jag är Industriell produkt- och designutvecklare, maskiningenjör som arbetat som affärsrådgivare och Innovationsrådgivare. Varit inom många branscher och tycker organisation och ledarskap är spännande, fast inte lika spännande som material och materialegenskaper.

Samarbetat med Länsstyrelsen i Stockholm, Tillväxtverket och KTH. Innan dess många år inom vården.

Intresserad av vetenskap och natur. Stort intresse också för fiske, resor, matlagning, spel och vandringar. Trebarns mamma med barn i USA, Japan och Visby. Ser fram emot att träffa nya tjejer och killar och företag som är teknikintresserade.

 

 

Ledamot

Berth Lindblom

Jobbat med teknik i hela mitt liv först som elektriker vid Asea och Marinvarvet sedan 17 år på GEAB:s produktionsavdelning och dem sista 27 åren som elgrossist vid Elektroskandia Visby som jag startade upp 1994. Avslöt sejouren med att vara delaktig i första etappen på Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Fritiden ägnas åt ordförandeskap i Lärbro Hembygdsförening, Lions Club i Slite, Tekniska klubben samt körsång. Lyckligt gift med hustrun Lena och bor i Lärbro. Tre utflugna barn samt idag 6st barnbarn och ett på gång..

 

 

 

 

 

 

 

Ledamot 

Håkan Stengård

Jag heter Håkan Stengård är sedan några år en glad pensionär. Jag började jobba som elektriker på ASEA i Visby 1967 först som lärling sedan som elektriker. Tröttnade efter 10år och pluggade då till el- behörighet och startade en elfirma 1978, Stengårds El. Tillsammans med min kompanjon Lars-Olof Klintberg drev vi firman till 2013 då jag sålde min del till honom. Vi jobbade med industri och lantbruk, två branscher med en stark teknisk utveckling med styrning och övervakning. Mina fritidsnöjen är motorcyklar, både gamla och nya. Snickra och bygga. Då jag bor på ett nedlagt lantbruk så finns det alltid byggnader att underhålla. Har såklart byggt mig en verkstad. Jag har varit aktiv i Väskinde Bygdegård i snart 30 år där vi bland annat spelar amatörteater. Det har också blivit en del föreningar genom åren, – det är ju roligt att jobba tillsammans!